You are here:

Historie

Ribe Golf Klub så dagens lys på en stiftende generalforsamling den 4. april 1979.

Herefter gik en håndfuld medlemmer i gang med anlæggelse af de første huller. Det foregik ved håndkraft med skovle, spader og river samt et par lånte landbrugsmaskiner. Jorden var stillet til rådighed af Ribe Kommune. Efterhånden som midlerne var tilstede, blev banen udvidet med flere huller. Først efter 16 år, hvor man de seneste år havde spillet på 9 huller, blev banen udvidet med 9 nye huller til 18 huller. Den 5. august 1995 kunne man spille den første match på en rigtig dejlig 18 hullers bane, med både skov, søer og slugter i spil.

Samtidig med baneudvidelsen i 1995 overtog klubben jord og bygninger fra Ribe Kommune. Bygningerne, som skulle anvendes til klubhus, var en ældre firelænget landbrugsejendom fra årene 1877 og 1938, og de var meget forfaldne.

Hen over årene 2001 og 2002 blev der med hjælp fra donationer, sponsorer og nogle medlemmer skabt mulighed for en renovering af bygninger samt fornyelse af maskinparken. Den 4. maj 2002 kunne man ved en reception fejre den officielle ibrugtagen af vores nyrenoverede klubhus.

Den 4. april 2004 fyldte klubben 25 år. Det blev fejret med en kæmpestor fødselsdagsturnering og efterfølgende fest den 12. juni 2004, hvilket vil stå printet i mange medlemmers erindring som en ganske særlig og mindeværdig dag. Klubbens 25 års fødselsdag blev fejret med maner.
Se, hvem der i årenes løb har haft bedste bruttoscore til fødselsdagsturneringerne og fået sit navn på Aage Jensens Mindepokal, her >>.

Hen over årene er der foretaget løbende vedligehold af bygninger, opgradering af 18 huls banen og træningsbanen, samt anlæg af en ny Pay & Play bane, der blev indviet den 21. september 2008.

Klubben råder således i dag over gode faciliteter, som selvfølgelig skal videreudvikles fremover.